REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Praskačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z jižních Čech.


Ingredience:
400 gbrambor
40 ghladké mouky
2 dlzakysané smetany nebo kyselého mléka
bobkový list
nové koření
jalovec
tymián
drcený kmín
celý pepř
voda
ocet
sůl

Postup:

1. Oloupané, pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě s kořením
2. K téměř měkkým bramborám přilijeme kyselé mléko, popř. smetanu s rozkvedlanou moukou a za častého míchání povaříme
3. Nakonec podle chuti přisolíme a přikyselíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy