Upečené odpalované těsto potřené povidly ochucenými rumem a tvarohovou náplní, po upečení posypané cukrem.
Ingredience:
Na těsto: | |
250 g | hladké mouky |
2 skleničky | vody |
1 sklenička | oleje |
6 ks | vajec |
špetka soli | |
Na náplň: | |
250 g | povidel |
100 ml | rumu |
3 ks | smetany ke šlehání |
3 ks | vaniček polotučného tvarohu |
2 ks | sáčků vanilkového cukru |
Na dohotovení: | |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. V hrnci přivedeme k varu vodu, olej a špetku soli, pak prosátou hladkou mouku a energicky mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane přichytávat k hrnci, pak necháme vychladnout
2. Potom do těsta postupně zašleháme rozklepnutá vejce, rozdělíme na 2 plechy, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
3. Na tvarohovou náplň polotučné tvarohy vyšleháme s vanilkovými cukry a vmícháme do tuha ušlehané šlehačky
4. Jeden vychladlý upečený plát potřeme povidly rozmíchanými s rumem, navrch rozetřeme připravenou tvarohovou náplň a přiklopíme druhým plátem upečeného těsta, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.