REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Posázavské kyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hutná polévka připravená z uvařených brambor, bramborového vývaru, kelímku kysané smetany, vajec …


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gnových brambor
1 kelímekkysané smetany
1 lžícenadrobno rozsekaného kopru
4 kscelá vejce
ocet na ochucení
voda
sůl

Postup:

1. V osolené vodě uvaříme na kostičky pokrájené omyté a očištěné brambory se stonky z natí kopru (ty po uvaření vyjmeme) 2. Do hotových brambor i s vývarem vlijeme kysanou smetanu, necháme přejít varem, ochutíme octem a případně dosolíme
3. Vsypeme rozsekaný kopr
4. Naposled uvedeme do varu a vařič vypneme, rozklepneme vejce a zapustíme je do hotového kysela.

Doporučení:

Podáváme s tmavým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy