Klobouček velkého žampionu grilovaný na roštu grilu, servírovaný v opečené bulce potřené tatarskou omáčkou spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
1 ks | hlavička žampionu portobello (nebo velkého normálního žampionu) |
1 ks | velké celozrnné housky |
1 ks | papričky kozí roh nebo chilli papričky |
1/2 ks | červené cibule |
1 hrst | listů rukoly |
1 lžíce | tatarské omáčky (například Hellmann´s) |
1 lžíce | olivového oleje |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Olivový olej smícháme s tymiánem, přidáme sůl a pepř
2. Portobello pomažeme směsí z olivového oleje a položíme na gril, tak aby bylo vidět žebrování, grilujeme zhruba 20 minut, poté otočíme a grilujeme dalších 5 minut
3. Housku rozkrojíme napůl a na grilu opečeme z obou stran dokřupava
4. Na gril dáme na 5-10 minut i kozí roh (chilli papričku) pro zvýraznění chuti
5. Na spodní část housky dáme lžíci tatarské omáčky (např. Hellmann´s, rukolu, opečený žampion, přidáme nasekanou cibulku, opečenou papričku a vrchní stranu opečené housky.