REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórkový páj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nesladký koláč velký 20-30 cm původem z Ameriky a také Anglie.


Ingredience:
225 gsýra ricotta (nebo jiného sýra výrazné chuti)
2 ksvězších pórků
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
3 lžícerozinek
2 lžícepiniových oříšků
2 lžíceolivového oleje
čerstvě umletý černý pepř
sůl
Na těsto:
175 ghladké mouky
90 gmásla
3 lžícevody
špetka soli
trochu vlažné vody

Postup:

1. Z mouky, rozdrobeného másla a vody připravíme těsto, osolíme, zaprášíme moukou a necháme 30 minut odležet v lednici
2. Pórek nasekáme nahrubo a necháme 10 minut spařit v horké vodě, pomocí cedníku ho pak vylovíme a necháme dobře okapat
3. Troubu předehřejeme na 190 °C, na pánvi rozpálíme olej, na kterém jemně orestujeme jemně nasekaný česnek, pak přidáme spařený, okapaný pórek a restujeme, za občasného míchání cca 5 minut
4. Směs odstavíme z plotýnky 5. V míse umícháme sýr riccota s piniovými oříšky a v horké vodě dopředu nabobtnalými rozinkami, zahustíme vajíčkem
6. K této směsi přidáme nachystaný pórek a podle chuti okořeníme
7. Do formy o průměru 20-25 cm opatrně rozprostřeme těsto (tak, aby se okraje zvedaly) a bez náplně pečeme 10-15 minut
8. Po té připravenou směs rozprostřeme na těsto a pečeme dalších 30 minut.

Doporučení:

Páj podáváme se zelným salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy