Krémová polévka z pórku, hrášku, vývaru, koření a smetany, servírovaná s opečenou bagetkou.
Ingredience:
300 g | mraženého hrášku |
200 ml | smetany |
2 lžíce | másla |
1 ks | pórku |
1 l | zeleninového vývaru |
muškátový oříšek | |
mletý bílý pepř | |
sůl | |
Na krutony: | |
1 ks | bagetky |
máslo na opečení |
Postup:
1. V hrnci orestujeme na rozehřátém másle očištěný, na kolečka nakrájený pórek, zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a zvolna vaříme asi 20 minut
2. Přidáme hrášek, ochutíme mletým bílým pepřem i muškátovým oříškem a polévku ještě asi 10 minut zvolna vaříme, pak ji rozmixujeme ponorným mixérem, vmícháme smetanu a podle chuti osolíme
3. V pánvi na rozehřátém másle opečeme dozlatova bagetu nakrájenou na kostičky
4. Polévku rozdělíme na talíře a podáváme s krutony.