REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka s krutony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z pórku, hrášku, vývaru, koření a smetany, servírovaná s opečenou bagetkou.


Ingredience:
300 gmraženého hrášku
200 mlsmetany
2 lžícemásla
1 kspórku
1 lzeleninového vývaru
muškátový oříšek
mletý bílý pepř
sůl
Na krutony:
1 ksbagetky
máslo na opečení

Postup:

1. V hrnci orestujeme na rozehřátém másle očištěný, na kolečka nakrájený pórek, zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a zvolna vaříme asi 20 minut
2. Přidáme hrášek, ochutíme mletým bílým pepřem i muškátovým oříškem a polévku ještě asi 10 minut zvolna vaříme, pak ji rozmixujeme ponorným mixérem, vmícháme smetanu a podle chuti osolíme
3. V pánvi na rozehřátém másle opečeme dozlatova bagetu nakrájenou na kostičky
4. Polévku rozdělíme na talíře a podáváme s krutony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy