REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Porce kuřete v bramborové nádivce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcované kuře upečené v bramborové směsi.


Ingredience:
1 ksstředně velkého kuřete
5 ksvelkých brambor
3 ksvejce
3 ksden starých rohlíků
2-3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
120 ganglické slaniny
200 mlmléka
1 lžičkasádla
majoránka
kmín
mletý černý pepř
sůl
máslo na vymazání pekáče

Postup:

1. Na kostičky nakrájené rohlíky zakápneme mlékem
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky společně se slaninou
3. Brambory oloupáme, nastrouháme na hrubo, necháme chvíli stát, pak nich slijeme vodu
4. Na pánvi s rozpuštěným sádle orestujeme anglickou slaninu s cibulí
5. Ve větší míse smícháme nastrouhané brambory, rohlíky zakápnuté mlékem, orestovanou cibuli se slaninou, vejci a se solí utřeným česnekem
6. Směs okořeníme kmínem, majoránkou a pepřem
7. Nakonec směs osolíme a ještě důkladně promícháme, pak ji rozprostřeme do máslem vymazaného pekáče
8. Omyté kuře naporcujeme na 8 dílků, maso osolíme a vyskládáme ho na na bramborovou nádivku kůží dolů, lehce kousky masa zamáčkneme do nádivky
9. Pečeme zaklopené druhým pekáčem zhruba 45 minut, při teplotě kolem 180 °C
10. Po 45 minutách porce kuřete otočíme a již nezaklopené dopečeme dozlatova.

Doporučení:

K takto připravenému kuřeti se skvěle hodí jako příloha salát z čerstvé zeleniny případně zakápnutý bylinkovým či jinak ochuceným dresingem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy