REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Porce kuřete v bramborové nádivce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcované kuře upečené v bramborové směsi.


Ingredience:
1 ksstředně velkého kuřete
5 ksvelkých brambor
3 ksvejce
3 ksden starých rohlíků
2-3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
120 ganglické slaniny
200 mlmléka
1 lžičkasádla
majoránka
kmín
mletý černý pepř
sůl
máslo na vymazání pekáče

Postup:

1. Na kostičky nakrájené rohlíky zakápneme mlékem
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky společně se slaninou
3. Brambory oloupáme, nastrouháme na hrubo, necháme chvíli stát, pak nich slijeme vodu
4. Na pánvi s rozpuštěným sádle orestujeme anglickou slaninu s cibulí
5. Ve větší míse smícháme nastrouhané brambory, rohlíky zakápnuté mlékem, orestovanou cibuli se slaninou, vejci a se solí utřeným česnekem
6. Směs okořeníme kmínem, majoránkou a pepřem
7. Nakonec směs osolíme a ještě důkladně promícháme, pak ji rozprostřeme do máslem vymazaného pekáče
8. Omyté kuře naporcujeme na 8 dílků, maso osolíme a vyskládáme ho na na bramborovou nádivku kůží dolů, lehce kousky masa zamáčkneme do nádivky
9. Pečeme zaklopené druhým pekáčem zhruba 45 minut, při teplotě kolem 180 °C
10. Po 45 minutách porce kuřete otočíme a již nezaklopené dopečeme dozlatova.

Doporučení:

K takto připravenému kuřeti se skvěle hodí jako příloha salát z čerstvé zeleniny případně zakápnutý bylinkovým či jinak ochuceným dresingem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy