REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančové těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené špagety promíchané s pomerančovou omáčkou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 gšpaget
200 g mražených krevetek
200 g krabího masa
200 mlsladké smetany
100 mlpomerančové šťávy
80 mlbílého vína
1 lžičkavegety
2 lžícemásla
2 ksšalotky
1 ksrůžového grapefruitu
1 ks celeru
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou šalotku s oloupaným celer nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpuštěném másle, zalijeme pomerančovou šťávou, bílým vínem a 3 minuty podusíme
2. Přidáme sladkou smetanu, krevetky, nakrájené krabí maso, prohřejeme, vsypeme oloupaný, na kostičky nakrájený grep, dochutíme vegetou, pepřem a ještě chvíli podusíme
3. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a promícháme s pomerančovou omáčkou.

Doporučení:

Pravé krabí maso můžeme nahradit mraženými tyčinkami surimi z mořských ryb s krabí příchutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy