Uvařené špagety promíchané s pomerančovou omáčkou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
300 g | špaget |
200 g | mražených krevetek |
200 g | krabího masa |
200 ml | sladké smetany |
100 ml | pomerančové šťávy |
80 ml | bílého vína |
1 lžička | vegety |
2 lžíce | másla |
2 ks | šalotky |
1 ks | růžového grapefruitu |
1 ks | celeru |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou šalotku s oloupaným celer nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpuštěném másle, zalijeme pomerančovou šťávou, bílým vínem a 3 minuty podusíme
2. Přidáme sladkou smetanu, krevetky, nakrájené krabí maso, prohřejeme, vsypeme oloupaný, na kostičky nakrájený grep, dochutíme vegetou, pepřem a ještě chvíli podusíme
3. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a promícháme s pomerančovou omáčkou.
Pravé krabí maso můžeme nahradit mraženými tyčinkami surimi z mořských ryb s krabí příchutí.