REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančová kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna potřená marinádou z pomerančové šťávy, skořice, červeného vína a medu, pečená v troubě dozlatova, servírovaná s vařenými noky.


Ingredience:
1 kskachny
150 mlčerveného vína
čerstvý tymián
voda
sůl
Na marinádu:
4 lžícemedu
1 kspomeranče - šťávy
mletá skořice
Na noky:
50 gpolohrubé mouky
50 mlmléka
1 ksvařeného strouhaného bramboru
1 ksprášku do poečiva
1 ksvejce
1 ksveky
sůl

Postup:

1. V misce promícháme červené víno s medem, pomerančovou šťávou a mletou skořicí
2. Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, dáme do pekáče, potřeme částí připravené marinády, přidáme snítku tymiánu, trochu vody, přiklopíme druhým pekáčem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200 °C za občasného potírání zbylou marinádou, přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
3. V polovině pečení kachnu odkryjeme, obrátíme a dopečeme dozlatova
4. Mezitím si připravíme noky tak, že veku nakrájenou na malé kostičky navlhčíme mlékem, přidáme rozklepnuté vejce, prášek do pečiva, mouku, brambor, dobře promícháme a lžící vykrajujeme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut (vyplavou nahoru).

Doporučení:

Jako přílohu podáváme uvařené noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy