REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z kořenové zeleniny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařená kořenová zelenina, nastrouhaná na hranolky, promíchaná s cibulí, majonézou a jogurtem, ochucená citronovou šťávou, solí a kořením.


Ingredience:
2 ksmrkve
2 kskořenové petržele
1 kscibule
1/2 ksceleru
50 gbílého jogurtu
50 gmajonézy
1 lžícecitronové šťávy
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu očistíme a dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme 8-10 minut, ne déle, nesmíme ji rozvařit, slijeme vodu, necháme vychladnout
2. Prochladlou zeleninu nastrouháme na hrubé nudličky, promícháme, přidáme nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou 3. Nakonec směs promícháme s majonézou a jogurtem
4. Mažeme na pečivo nebo chléb, zdobíme nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy