Rychlá a přitom velmi chutná pomazánka. Nejlépe chutná namazaná na čerstvém krajíčku chleba nebo namazaná na rohlíku či plátku toustu.
Ingredience:
300 g | cukety |
2 ks | vařená vejce |
2 ks | jarní cibulky s natí |
2 lžíce | majonézy |
2 lžíce | žervé |
mletý černý pepř | |
špetka kari | |
máslo | |
sůl |
Postup:
- Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky.
- V pánvi rozpustíme máslo a cuketu osolíme, podusíme, až se vysmahne všechna tekutina, necháme vychladnout.
- K cuketě přidáme strouhaná vejce, nakrájenou cibulku s natí, promícháme.
- Žervé promícháme s majonézou a vmícháme do pomazánky, přibarvíme špetkou kari, ochutíme solí, pepřem a necháme vychladit.
Text i foto: D. M.