Z upečeného, kůže zbaveného a pomletého bůčku, červené papriky, medvědího česneku a dalších ingrediencí připravená chutná masová pomazánka, vhodná jak na čerstvý chléb, tak na topinky.
Ingredience:
1 kg | upečeného bůčku |
4 lžíce | naložené červené papriky |
2 lžíce | nasekaného medvědího česneku |
1 lžíce | worchestru |
2 ks | sladkokyselé okurky |
2 ks | kozí rohy |
1 ks | cibule |
červená paprika pálivá | |
červená paprika sladká | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Z upečeného bůčku odřízneme kůži a na strojku maso rozemeleme najemno.
- Přidáme nakrájenou cibuli, papriku, okurky, kozí rohy, nasekaný česnek a promícháme.
- Dochutíme sladkou a pálivou paprikou, solí, pepřem a lžící worchestru, znovu promícháme a necháme chvíli rozležet.
- Mažeme na čerstvý chléb, posypeme nakrájenou pažitkou.
Výborná je tato pomazánka i na topinkách.