REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalu pečená kýta na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso upečené doměkka na cibulovém základě spolu se slaninou, česnekem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1,5 kghovězí kýty
100 gslaniny
500 mlčerného piva
250 mlpassaty (rajčatového pyré)
125 mlvody
2 lžičkytřtinového cukru
1 lžíceolivového oleje
4 kssnítky rozmarýnu
2 ksbobkových listů
2 kscibule
2 ksstroužků česneku
1 ksdlouhé červené chilli papričky
1 kssvazku mrkve
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, důkladně osolíme i opepříme, vložíme do hrnce se silným dnem a ze všech stran na rozehřátém oleji opečeme, aby zhnědlo a zatáhlo se, potom vyjmeme
2. Pak na oleji opečeme na drobno nakrájenou slaninu, když začne prskat přidáme oloupané, na skrojky nakrájené cibule i oloupané utřené stroužky česneku a opečeme
3. Maso vrátíme zpět, podlijeme černým pivem, přimícháme passatu, vodu, třtinový cukr, přidáme bobkové listy, rozmarýn, přivedeme k varu, sundáme z tepla a přiklopené vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 3 hodiny, během pečení maso 2x obrátíme
4. Potom do hrnce přidáme očištěné celé mrkve i chilli papričku nakrájenou na nudličky a dopečeme doměkka (asi 1 hodinu)
5. Před servírováním necháme 15 minut odpočinout a nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy