REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polomáčené banánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert ke kávě nebo i vánoční cukroví, to jsou tradiční máčené banánky slepované marmeládou a částečně máčené v čokoládové polevě.


Ingredience:
Rozpis na cca 25 kusů:
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
300 gmoučkového cukru
250 gmásla
3 ksvejce
Na dohotovení:
1 baleníhotové čokoládové polevy
cca 70 gmarmelády
1/2 sáčkuprášku do pečiva
Na přípravu:
papír na pečení, strojek na strojkové cukroví nebo cukrářský sáček

Postup:
  1. Připravíme těsto na banánky; mouku smícháme ve větší míse s cukrem a práškem do pečiva, pak přidáme nakrájené hodně změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto.
  2. Buď pomocí strojku a nástavci nebo pomocí cukrářského sáčku vytláčíme na plech vyložený papírem na pečení jednotlivé banánky.
  3. V troubě vyhřáté na 150 °C pečeme dozlatova 15-20 minut.
  4. Úplně vychladlé banánky slepujeme nějakou dobrou, nejlépe domácí, marmeládou, vždy dva k sobě spodní částí.
  5. Nakonec banánky máčíme v rozehřáté polevě, je dobré je před máčením nechat v lednici prochladnout, nebo je na krátkou dobu dát do mrazáku, pak poleva okamžitě a dobře ztuhne.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy