REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka ze šťovíku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listy šťovíku zahradního podušené na másle, zalité vývarem, zahuštěné jíškou.


Ingredience:
300 gšťovíku zahradního
30 gmásla
20 ghladké mouky
0,1 lmléka
1 ksžloutku
mletý pepř
petrželová nať
vývar

Postup:

1. Listy šťovíku opereme, nakrájíme a podusíme na části másla s nakrájenou petrželovou natí
2. Zalijeme vývarem a doměkka uvaříme (použijeme předem připravený vývar z kostí nebo si připravíme vývar z masoxové kostky)
3. Uvařenou polévku prolisujeme přes sítko
4. Z hladké mouky a zbytku másla si připravíme jíšku, kterou pak přimícháme k prolisovanému šťovíku
5. Takto připravenou polévku zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce nebo smetaně a ještě chvíli povaříme
6. Dochutíme solí a pepřem, servírujeme s opečenou houskou.

Poznámka:

Příprava vývaru: Vývar A (z hovězích kostí), Vývar B (z bílých kostí).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy