REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z řapíkového celeru a sekaných rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninový krém dochucený kokosovým mlékem solí a cukrem, připravený z orestovaných řapíků celeru, konzervy rajčat, zeleninového vývaru a dalších surovin.


Ingredience:
4-6 ksřapíků celeru
2 ksstroužky nasekaného česneku
1 plechovka sekaných rajčat
250 mlkokosového mléka
cca 100 mlpasírovaných rajčat
3 lžičkytřtinového cukru
1 hrstbazalky
1 lzeleninového vývaru
pepř
sůl
Ostatní:
listy bazalky, strouhaný sýr a polévkové zdobení

Postup:
  1. Na olivovém oleji orestovat 10 minut 4-6 řapíků celeru, přidáme 2 stroužky nasekaného česneku, plechovku sekaných rajčat, cca 100 ml pasírovaných rajčat, 3 lžičky třtinového cukru, sůl a pepř,
  2. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut
  3. Do polévky přidáme hrst čerstvé bazalky a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme na krém
  4. Nakonec polévku dochutíme 250 ml kokosového mléka a podle potřeby solí a cukrem
  5. Jednotlivé porce polévky na talíři zdobíme kopečkem nastrouhaného tvrdého sýra, listy bazalky případně nějakým polévkovým zdobením.
Poznámka:

Foto i text: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy