REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z pekingského zelí, hub, zeleniny a kuřecího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z čínské kuchyně na výbornou polévku připravenou z kuřecího vývaru, čínského zelí, kuřecího masa, hub, zázvoru a koření.


Ingredience:
1,5 lkuřecího vývaru
200 gpekingského zelí (v obchodech mu říkají čínské)
150 gkuřecího masa
150 gžampionů
2 lžícesojové omáčky
2 ksstroužky česneku
1 kskousek zázvoru
1 ksmrkev
pár kapek chilli omáčky
sůl

Postup:
  1. Z listů čínského zelí odkrojíme řapíky, dužnatou část nakrájíme na proužky, čepele listů použijeme třeba na salát
  2. Do čirého kuřecího vývaru přidáme nakrájené zelí, proužky mrkve, ochutíme kouskem zázvoru, sojovou omáčkou, plátky česneku, vaříme, až zelenina změkne
  3. Když je zelenina měkká, přidáme žampiony, kousky kuřecího masa, dochutíme chilli omáčkou, případně přisolíme, vaříme ještě 10 minut
  4. Hotovou polévku podáváme samotnou nebo s pečivem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy