REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z pečené mrkve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukrem posypaná mrkev, česnek a cibule zapečená v troubě, zelenina chvíli povařená ve vývaru, nakonec rozmixovaná, ochucená kysanou smetanou. Další z inspirací Ládi Hrušky, reportéra TV Nova.


Ingredience:
3 ksvelké mrkve
1 ksstředně velké cibule
1 ksstroužek česneku
0,5 lhovězího vývaru nebo voda kostka bujónu
trochu kysané smetany
papír na pečení
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Očištěnou mrkev rozřízneme, cibuli oloupeme a přepůlíme a spolu se stroužkem česneku vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení
2. Zeleninu posypeme cukrem a dáme zapéci do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme 20 minut
3. Do poctivého vývaru, nebo vývaru z kostky bujónu dáme zapečenou zeleninu povařit na 5 minut
4. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí a pepřem, případně cukrem a zakysanou smetanou.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy