REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z pečené dýně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky dýně hokajdo upečené v troubě spolu s bylinkami a česnekem, zalité zeleninovým vývarem, rozmixované, polévka nakonec dochucená kořením a zjemněná smetanou, servíruje se propasírovaná, ozdobená oloupanými semeny dýně.


Ingredience:
800 gdýně hokaido
1 svazekčerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, oregano)
3 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkystrouhaného muškátového oříšku
100 mlsmetany 33 %
3 lzeleninového vývaru
6 ksstroužků česneku
pepř
sůl

Postup:

1. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka, ale neloupeme, omyjeme ji, nakrájíme na kostky 3 x 3 cm, přendáme do pekáčku
2. Přidáme olej, bylinky, osolíme, česnek neloupeme a přidáme k dýni
3. Promícháme a dáme do trouby na 200 °C, pečeme cca 30 minut
4. Po upečení vyjmeme bylinky a česnek vymáčkneme ze slupky
5. Pak dýni přemístíme do horkého zeleninového vývaru, přidáme strouhaný muškátový oříšek, mletý pepř, případně dosolíme
6. Tyčovým mixérem promixujeme dohlaka
7. Přidáme smetanu a na závěr ještě propasírujeme přes jemné sítko
8. Na talířích přizdobíme smetanou a loupanými dýňovými semeny.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy