REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z kysaného zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vývaru z masoxu povařené kysané zelí, zjemněné máslem, zalité na talířích smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
150 gkysaného zelí
1 ksvelkého bramboru
1 ksmenší cibule
1/2 kskostky masoxu
4 lžícesmetany
1 lžícemásla
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Ve 3/
4 l vody rozpustíme půl kostky masoxu
2. Do vývaru dáme vařit, důkladně okapané, pokrájené kysané zelí a na kostičky nakrájený brambor
3. Osolíme, okořeníme kmínem a vaříme doměkka, ke konci přidáme na drobno nakrájenou cibuli
4. Hotovou polévku zjemníme lžičkou másla
5. Na talířích porce horké polévky přelijeme smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy