Jednoduchá polévka z játrové paštiky, zahuštěná jíškou, servírovaná s osmaženými kostičkami housky a nasekanou petrželkou.
Ingredience:
200 g | játrové paštiky |
50 g | másla |
40 g | hladké mouky |
1,5 l | vývaru z kostí (může být i z kostky) |
2 ks | den staré housky |
1 ks | žloutek |
2 lžíce | smetany |
2 lžíce | oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky, zalijeme vývarem, promícháme a 15 minut povaříme
2. Poté přidáme játrovou paštiku, kterou důkladně rozmícháme v polévce, osolíme, opepříme a chvilku povaříme
3. Hotovou polévku zjemníme rozšlehaným žloutkem se smetanou a prohřejeme
4. Mezitím si osmažíme nakrájenou housku na kostičky na oleji 5. Polévku servírujeme posypané kostičky osmažené housky a nasekanou petrželkou.