REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z jarních bylinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílá polévka s petrželkou a pažitkou, zjemněná smetanou a žloutkem.


Ingredience:
1,5 lvody
1/8 lsmetany
50 ghladké mouky
50 gmásla
2 kscibulky s natí
1 ksžloutku
1 lžícemásla
mladé listy špenátu
petrželka
pažitka
žemle
sůl

Postup:

1. Z másla, cibulky a hladké mouky připravíme světlou cibulovou jíšku
2. Zalijeme ji studenou vodou, rozšleháme, osolíme a dobře povaříme
3. Nakonec polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně a přidáme drobně posekanou pažitku, petrželku a špenát
4. Na talířích doplníme porce žemlí osmaženou na másle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy