REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z jarních bylinek II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z listů chudobek, žebříčku, petrželky a jahod, zjemněná žloutkem a smetanou.


Ingredience:
1 hrstlístků chudobek, žebříčku, petrželky a jahod
2 lžícesmetany
3/4 lkuřecího, hovězího nebo zeleninového vývaru
50 ghladké mouky
20 gmásla
1 ksžloutku
pepř
sůl

Postup:

1. Hrst mladých lístků bylinek dobře opereme, rozkrájíme a podusíme na másle
2. Zasypeme moukou a za stálého míchání přilijeme po částech vývar, na mírném zdroji tepla vaříme 20 minut
3. Před podáváním polévku dochutíme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek a okořeníme pepřem a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy