REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z červené čočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z červené čočky, mrkve, smetany a koření.


Ingredience:
140 gčervené čočky
600 gmrkve
125 mlsmetany na vaření
2 lžíceolivového oleje
2 lžičkykmínu
1/2 lžičkydrcených chilli papriček
1 litrzeleninového vývaru
zakysaná smetana k podávání
petrželka k podávání

Postup:

1. Do většího hrnce dáme kmín, drcenou chilli papričku, zhruba 1 minutu nasucho opékáme, aby se koření rozvonělo, pak polovinu kmínu s chilli vyndáme a odložíme
2. Do hrnce přidáme olivový olej, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, červenou čočku, chvilku opékáme, pak vlijeme zeleninový vývar, smetanu, přivedeme k varu a necháme 10 minut probublávat, aby čočka nabobtnala a změkla
3. Vše rozmixujeme dohladka (pokud chceme, necháme trochu čočky v celku), osolíme a podáváme se zakysanou smetanou, posypané odloženým kořením a petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy