REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka Korhelyleves

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pozdních hodinách posledního dne roku i na Nový rok vám jistě přijde vhod právě tato polévka z Maďarska. (V překladu se tato polévka nazývá „Polévka dle flamendra“.)


Ingredience:
Rozpis na 10 porcí:
1 kgkysaného zelí
500 guzeného kolena
400 gklobásy
150 gslaniny
150 gmouky
100 gcibule
100 gsádla
5 dlkysané smetany
ostrou papriku
rajský protlak
česnek
paprikovou pastu nebo přidáme více mleté papriky
čerstvý kopr
kmín
sůl

Postup:

1. Kysané zelí dvakrát dobře propereme pod studenou vodou, potom vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme klobásy (po deseti minutách vaření vybereme a nakrájíme na kolečka), uzené koleno a na kostičky nakrájenou slaninu
2. Osolíme a vaříme doměkka
3. Mezitím si připravíme světlou jíšku, kterou ochutíme drceným kmínem, utřeným česnekem, mletou paprikou a rajským protlakem
4. Jíškou zahustíme polévku, ze které jsme před tím vyjmuli koleno, to pak pokrájené na malé kousky spolu s klobásou vrátíme zpět do hrnce a ještě chvíli vaříme
5. Nakonec přidáme smetanu, necháme přejít varem a do hotové polévky přidáme čerstvý kopr.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy