REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polešníky z Těšínska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dříve se polešníky pekly v peci před pečením chleba.


Ingredience:
800 gbrambor
50 ghladké mouky
zelné listy
máslo na pomaštění
cukr nebo brynza na posypání
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nastrouháme, vodu slijeme, promícháme s moukou a špetkou soli, řídké těsto lžící roztíráme na zelné listy
2. Naskládáme na plech a v předehřáté troubě na 190-200 °C upečeme
3. Po upečení list sloupneme, po obou stranách potřeme máslem a podáváme buď sladké nebo slané posypané brynzou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy