REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohár s jogurtovým krémem a třešněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozšlehaný tvaroh s cukrem a jogurtem promíchaný se šlehačkou, servírovaný ve zmrzlinových pohárech, zdobený třešněmi a cukrářskými piškoty.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gtřešní
250 gjemného tvarohu
200 gbílého jogurtu
150 gmoučkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání (33 %)
4 kscukrářské piškoty
1 balenískořicového cukru
1 baleníztužovače šlehačky
šťáva z citrónu

Postup:

1. Pomocí ručního mixéru vyšleháme bílý jogurt s tvarohem a moučkový cukrem
2. Do krému vmícháme citrónovou šťávu
3. Dobře vychlazenou smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme na pevnou šlehačku, tu zlehka vmícháme do jogurtové hmoty
4. Do zmrzlinových pohárů dáme na střídačku vypeckované třešně a připravený krém
5. Jednotlivé poháry zdobíme piškoty, třešněmi a dle chuti sypeme skořicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy