Rozšlehaný tvaroh s cukrem a jogurtem promíchaný se šlehačkou, servírovaný ve zmrzlinových pohárech, zdobený třešněmi a cukrářskými piškoty.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
300 g | třešní |
250 g | jemného tvarohu |
200 g | bílého jogurtu |
150 g | moučkového cukru |
250 ml | smetany ke šlehání (33 %) |
4 ks | cukrářské piškoty |
1 balení | skořicového cukru |
1 balení | ztužovače šlehačky |
šťáva z citrónu |
Postup:
1. Pomocí ručního mixéru vyšleháme bílý jogurt s tvarohem a moučkový cukrem
2. Do krému vmícháme citrónovou šťávu
3. Dobře vychlazenou smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme na pevnou šlehačku, tu zlehka vmícháme do jogurtové hmoty
4. Do zmrzlinových pohárů dáme na střídačku vypeckované třešně a připravený krém
5. Jednotlivé poháry zdobíme piškoty, třešněmi a dle chuti sypeme skořicovým cukrem.