REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohár s ananasem a sněhovými pusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavé sněhové pusinky v čokoládovém poháru s italským sýrem mascarpone a kompotovaným ananasem.


Ingredience:
500 gzakysané smetany
250 gmascarpone
100 ghořké čokolády
100 mlsmetany ke šlehání
6 ksvelkých sněhových pusinek
1 ksananasového kompotu
1 lžičkanasekané čerstvé máty
moučkový cukr

Postup:

1. Mascarpone smícháme s cukrem a zakysanými smetanami
2. Ananas (bez šťávy) rozmixujeme a přidáme ke smetanové směsi
3. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme
4. Stáhneme z ohně a vmícháme smetanu a nasekané lístky máty
5. Vzniklý krém nalijeme na dno připravených skleniček
6. Počkáme, až čokoláda lehce zatuhne a nalijeme na ni část směsi z mascarpone, kysaných smetan a ananasu
7. Na smetanu rozdrobíme do každého poháru jednu sněhovou pusinku a opět zalijeme smetanovou směsí
8. Dozdobíme, necháme chvíli v lednici a pak podáváme.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy