Křupavé sněhové pusinky v čokoládovém poháru s italským sýrem mascarpone a kompotovaným ananasem.
Ingredience:
500 g | zakysané smetany |
250 g | mascarpone |
100 g | hořké čokolády |
100 ml | smetany ke šlehání |
6 ks | velkých sněhových pusinek |
1 ks | ananasového kompotu |
1 lžička | nasekané čerstvé máty |
moučkový cukr |
Postup:
1. Mascarpone smícháme s cukrem a zakysanými smetanami
2. Ananas (bez šťávy) rozmixujeme a přidáme ke smetanové směsi
3. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme
4. Stáhneme z ohně a vmícháme smetanu a nasekané lístky máty
5. Vzniklý krém nalijeme na dno připravených skleniček
6. Počkáme, až čokoláda lehce zatuhne a nalijeme na ni část směsi z mascarpone, kysaných smetan a ananasu
7. Na smetanu rozdrobíme do každého poháru jednu sněhovou pusinku a opět zalijeme smetanovou směsí
8. Dozdobíme, necháme chvíli v lednici a pak podáváme.
Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.