Kaše z pohankové krupice vody a kokosového (kravského, rýžového, sójového) mléka.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
50 g | pohankové krupice |
250 ml | mléka (kokosového, sójového, kravského, rýžového) |
100 ml | vody |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | medu |
hrst rozinek | |
špetka soli |
Postup:
1. Krupici namočíme do studené vody nejméně na 30 minut
2. Do hrnce vlijeme mléko, osolíme a za stálého míchání přidáme namočenou krupici
3. Přivedeme k varu a 2 minuty provaříme, pokud vám bude kaše houstnout příliš, podle potřeby ji doplníme vodou nebo mlékem
4. Ke konci varu přidáme omyté rozinky
5. Na talíři kaši přelijeme rozpuštěným máslem a osladíme medem.
Kaši můžeme různě obměňovat. Lze ji dochutit strouhaným kokosem, instantním kakaem, skořicí, čokoládou nebo ovocem …