REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohanka s česnekem a špekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vývaru uvařená pohanka smíchaná s vyškvařeným špekem, majoránkou, kmínem, pepřem a česnekem. Výborná třeba k dušenému vepřovému masu.


Ingredience:
200 gpohanky
100 guzeného špeku
2 lžičkyprolisovaného česneku
2 lžičkymajoránky
1 lžičkamletého kmínu
1/2 lžičkymletého pepře
zeleninový vývar
sůl

Postup:

1. Pohanku přebereme a prolijeme ji studenou vodou
2. Spolu se zeleninovým bujonem vaříme pohanku v hrnci, dokud nezměkne – trvá to asi 15 minut a tekutina má na začátku vaření dosahovat 1 cm nad pohanku, pak se zcela vyvaří
3. Mezitím si na pánvičce rozškvaříme slaninu, kterou pak spolu s česnekem, majoránkou, kmínem a pepřem vmícháme do pohanky
4. Osolíme podle chuti.

Doporučení:

Podáváme jen tak nebo jako přílohu. Bujon nemusí nutně být, do pohanky lze přidat jen trochu soli.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy