Polévka z vařené čočky s cibulí, česneku, sušených meruněk a husí nebo vepřové krve, ochucená cukrem, skořicí, mletým hřebíčkem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
250 g | čočky |
125 g | sušených meruňek |
200 ml | husí nebo vepřové krve |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 lžíce | octa |
1/2 lžičky | mletého hřebíčku |
1/2 lžičky | mletého pepře |
mletá skořice | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Čočku přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme do studené vody do druhého dne
2. Vypeckované meruňky namočíme na 2 hodiny ve studené vodě
3. Druhý den k čočce přidáme nakrájenou cibuli na jemno, utřený česnek a na mírném ohni vaříme 30 minut
4. Poté přidáme sušené ovoce, husí nebo vepřovou krev, okořeníme špetkou skořice, hřebíčkem, pepřem a vaříme dalších 30 minut
5. Nakonec polévku ochutíme cukrem, octem, solí a podáváme.