REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pochoutkové bramborové špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovařené brambory nakrájené na osminky, obalené šunkou, střídavě napíchané na jehly s cibulí a paprikou, smažené na oleji dokřupava.


Ingredience:
4 lžícepesta
8 ksvětších brambor
6 ksplátků šunky (anglické slaniny)
2 ksvětší cibule
1 ksčervené papriky
1 ksžluté papriky
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na osminky, povaříme ve vroucí osolené vodě 10-12 minut, scedíme je a necháme okapat
2. Očištěné papriky nakrájíme na větší čtverečky, oloupané cibule rozkrojíme na čtvrtky a rozebereme na měsíčky, šunku nakrájíme na širší proužky
3. Předvařené brambory potřeme vydatně pestem a každý kousek obalíme v proužku šunky
4. Smotky napíchneme na jehly nebo špejle střídavě s měsíčky cibule, čtverečky červené i zelené papriky, pak podle chuti osolíme a opepříme
5. Na pánev s rozehřátým olejem vložíme připravené špízy, ze všech stran opečeme dokřupava, potom je vyndáme a necháme okapat od tuku na papírovém ubrousku.

Doporučení:

Ještě teplé podáváme se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy