Na cibulovém základě podušené ryzce s uzeným, servírované s malými opečenými brambory.
Ingredience:
300 g | pravých nebo smrkových ryzců |
300 g | uzeného masa |
1 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
grilovaní koření | |
sádlo | |
pepř | |
sůl | |
Na přílohu: | |
500 g | malých brambor |
1 sáček | koření na americké brambory |
sušený celer | |
olej |
Postup:
1. Oloupanou cibuli pokrájíme na proužky, osmahneme na sádle, přidáme očištěné, pokrájené ryzce také nakrájené na proužky, povařené uzené maso papriku a vše dusíme do měkka
2. Houby ochutíme pepřem, solí a grilovacím kořením.
Příprava přílohy:
1. Jako přílohu servírujeme malé opečené brambory, které do poloviny rozkrájíme do ježků jako vuřty a upečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C
2. Pečeme asi 40 minut, když se brambory začnou dopékat, potřeme je olejem s kořením na americké brambory a posypeme sušeným celerem.
Autor: Dalibor Marounek