REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pochoutka s kávou a čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z kávové směsi, vaječné pěny a mouky, po upečení přelitý čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na těsto:
60 mlhorké černé kávy
50 gmoučkového cukru
50 gčokolády na vaření
50 gmásla
40 ghladké mouky
20 gsolamylu
3 ksvajec
Na polevu:
100 mlsmetany ke šlehání
50 gčokolády na vaření

Postup:

1. V horké kávě rozpustíme nalámanou čokoládu a změklé máslo
2. Rozklepnutá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do husté pěny, pak do ní vmícháme připravenou kávovou směs a nakonec prosátou hladkou mouku se solamylem
3. Těsto rozdělíme do 4 malých zapékacích misek, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 8 minut, po upečení necháme krátce vychladnout
4. Polovinu smetany přivedeme k varu a rozpustíme v ní čokoládu, přelijeme jí teplé moučníky, zbylou smetanou v ní vytvoříme obláčky a podáváme ještě teplé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy