REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plzeňská pivní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená ze světlého piva, smetany, žloutků, tvrdšího chleba …


Ingredience:
1 lsvětlého piva
1/4 lkyselé smetany
4 ksžloutky
3 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
muškátový květ
tvrdší chléb
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Pivo krátce povaříme a pěnu opatrně sebereme
2. Smetanu rozkverláme se žloutky, mouku, máslem, solí, cukrem, květem, vlijeme do vařícího piva a ještě krátce povaříme
3. Podle chuti můžeme hotovou polévku přikyselit octem
4. Do talířků nakrájíme tvrdší chléb a přelijeme připravenou polévkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy