REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné zelné listy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V listech hlávkového zelí zabalená směs z umletého masa, uvařené rýže a koření. Zelné závitky jsou opečené na másle a pak podušené ve smetanové omáčce.


Ingredience:
300 gmletého masa
120 grýže
2 lžícemásla
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
1/4 lsmetany
listy hlávkového zelí
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme doměkka a vychladlou smícháme s umletým masem
2. Vše osolíme, okořeníme pepřem a přidáme na másle orestovanou, nadrobno nasekanou cibuli
3. Očištěné zelné listy vložíme na chvíli do vařící vody, potom je vyjmeme, silná žebra v listech sklepneme paličkou, aby se urovnala a plníme je připravenou nádivkou, stočíme je v závitky, které na másle ze všech stran opečeme (závitky můžeme zajistit nití, aby se nám nerozpadaly) 4. Balenky vyjmeme na talíř a na zbytku másla v hrnci zpěníme mouku, když zežloutne, zalijeme ji vroucí vodou a povaříme dohladka
5. Do základu na omáčku ještě přidáme smetanu a rajčatový protlak, pak omáčku dobře zamícháme a vložíme do ní zelné závitky, které pod pokličkou dusíme 30 minut.

Doporučení:

K takto připraveným zelným listům podáváme plátky bílé veky, které před servírováním rozpečeme v horké troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy