REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné pomerančové hvězdičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravé cukroví vhodné pro dietáře a všechny ty, co nesmí nic tučného ani sladkého. Jeden kousek má asi 420 kJ / 100 kcal.


Ingredience:
Rozpis na 30 kusů:
100 gmargarínu (rostlinnéhe tuku)
70 gpřírodného cukru
60 ghladké kukuřičné mouky
60 ghrubé sójové mouky
60 gmaizeny
20 gvlašských ořechů
1/2 lžičkyprášku do pečiva
1/4 lžičkyjedlé sody
1 lžícerumu
vejce na potření
mák na posypání
šťáva z jednoho pomeranče
Na krém:
80 gmoučkového cukru
50 ghladké kukuřičné mouky
50 gmletých vlašských ořechů
50 gmásla
180 mlvody

Postup:

1. Na vále smícháme mouku, maizenu, cukr, prášek do pečiva a sodu
2. S margarínem (rostlinným tukem) , pomerančovou šťávou a postrouhanou kůrou, rumem a popřípadě trochou vody vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a necháme do rána odpočinout v ledničce
3. Druhý den těsto rozválíme na plát, z kterého vykrajujeme hvězdičky nebo jiné tvary
4. Jednu polovinu z nich na plechu potřeme rozšlehaným vejcem, druhou navíc ozdobíme vlašskými ořechy nebo posypaným mákem
5. Pečeme při teplotě 165 °C, až jsou okraje cukroví lehce zhnědlé
6. Mezi tím si připravíme kukuřičný ořechový krém; kukuřičnou mouku namočíme na 20 minut do studené vody, pak ji za stálého míchání vaříme asi 10 minut a vzniklou hmotu necháme trochu vychladnout
7. Do vlažné hmoty vmícháme máslo, cukr a mleté ořechy, směs dobře prošleháme a necháme vystydnout
8. Pomerančové hvězdičky, které chceme naplnit, potřeme kukuřičným ořechovým krémem, pečlivě k nim přitiskneme ty ozdobené a necháme je alespoň den rozležet v chladnu.

Doporučení:

– Místo krému můžete cukroví spojovat také dietní zavařeninou.

Poznámka:

– Maizena: Kukuřičná moučka, respektive škrob. Slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a k zahušťování polévek a omáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy