REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné pomerančové hvězdičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravé cukroví vhodné pro dietáře a všechny ty, co nesmí nic tučného ani sladkého. Jeden kousek má asi 420 kJ / 100 kcal.


Ingredience:
Rozpis na 30 kusů:
100 gmargarínu (rostlinnéhe tuku)
70 gpřírodného cukru
60 ghladké kukuřičné mouky
60 ghrubé sójové mouky
60 gmaizeny
20 gvlašských ořechů
1/2 lžičkyprášku do pečiva
1/4 lžičkyjedlé sody
1 lžícerumu
vejce na potření
mák na posypání
šťáva z jednoho pomeranče
Na krém:
80 gmoučkového cukru
50 ghladké kukuřičné mouky
50 gmletých vlašských ořechů
50 gmásla
180 mlvody

Postup:

1. Na vále smícháme mouku, maizenu, cukr, prášek do pečiva a sodu
2. S margarínem (rostlinným tukem) , pomerančovou šťávou a postrouhanou kůrou, rumem a popřípadě trochou vody vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a necháme do rána odpočinout v ledničce
3. Druhý den těsto rozválíme na plát, z kterého vykrajujeme hvězdičky nebo jiné tvary
4. Jednu polovinu z nich na plechu potřeme rozšlehaným vejcem, druhou navíc ozdobíme vlašskými ořechy nebo posypaným mákem
5. Pečeme při teplotě 165 °C, až jsou okraje cukroví lehce zhnědlé
6. Mezi tím si připravíme kukuřičný ořechový krém; kukuřičnou mouku namočíme na 20 minut do studené vody, pak ji za stálého míchání vaříme asi 10 minut a vzniklou hmotu necháme trochu vychladnout
7. Do vlažné hmoty vmícháme máslo, cukr a mleté ořechy, směs dobře prošleháme a necháme vystydnout
8. Pomerančové hvězdičky, které chceme naplnit, potřeme kukuřičným ořechovým krémem, pečlivě k nim přitiskneme ty ozdobené a necháme je alespoň den rozležet v chladnu.

Doporučení:

– Místo krému můžete cukroví spojovat také dietní zavařeninou.

Poznámka:

– Maizena: Kukuřičná moučka, respektive škrob. Slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a k zahušťování polévek a omáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy