REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné oplatky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortové oplatky naplněné pudinkem smíchaným s burizony a dalšími ingrediencemi, nakrájené na obdélníčky, máčené v bílé a hnědé polevě, dle fantazie zdobené barevným máčkem či jiným cukrářským zdobením.


Ingredience:
2 ksdortové oplatky
1 balíčekkakaového pudinkového prášku
1 balíčekneslazených burizonů
2 lžícekakaa
100 mlmléka
150 gcukru moučka
120 gztuženého rostlinného tuku
bílá a tmavá čokoládová poleva

Postup:

1. V mléce smícháme pudinkový prášek spolu s kakaem a uvaříme pudink (postupujeme dle návodu na obalu), ještě do teplého pudinku přidáme cukr, ztužený tuk a hmotu ušleháme dohladka, nakonec vmícháme burizony
2. Jednu dortovou oplatku vložíme na plech, vlijeme na ni pudinkovou hmotu, zakryjeme druhou oplatkou a jemně přitiskneme
3. Po ztuhnutí oplatky nakrájíme na obdélníčky
4. Polovinu každého obdélníčku namočíme do tmavé a polovinu do světlé polevy (polevy si rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě)
5. Nakonec plněné oplatky ozdobíme barevným máčkem nebo jiným cukrářským zdobením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy