REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné medové košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené košíčky naplněné medovo-bílkovou náplní, ozdobené kandovaným ovocem a pomerančovou kůrou, nakonec posypané kakaem.


Ingredience:
420 ghladké mouky
250 grostlinného tuku+ na vymazání
140 gmoučkového cukru
2 ksžloutků
citronové aroma
vanilkové aroma
Na náplň:
350 gcukru krupice
200 gmedu
50 mlpomerančové šťávy
8 ksbílků
Na ozdobení:
100 gkandovaného ovoce
strouhaná pomerančová kůra
kakao

Postup:

1. Vychlazený tuk nakrájíme na kousky, přidáme žloutky, moučkový cukr, prosátou hladkou mouku, ochutíme několika kapkami citronového i vanilkového aroma, pak promícháme a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout
2. Kousky těsta namačkáme do tukem vymazaných formiček ve tvaru košíčků, naskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut, ještě teplé vyklopíme a necháme vychladnout
3. Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do polotuha, potom vyndáme z lázně, přidáme med, pomerančovou šťávu a dále šleháme do tuha
4. Pomocí sáčku s hladkou trubičkou naplníme upečené košíčky, ozdobíme na menší kousky nakrájeným kandovaným ovocem, na jemno strouhanou pomerančovou kůrou a posypeme kakaem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy