V troubě upečené košíčky naplněné medovo-bílkovou náplní, ozdobené kandovaným ovocem a pomerančovou kůrou, nakonec posypané kakaem.
Ingredience:
420 g | hladké mouky |
250 g | rostlinného tuku+ na vymazání |
140 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutků |
citronové aroma | |
vanilkové aroma | |
Na náplň: | |
350 g | cukru krupice |
200 g | medu |
50 ml | pomerančové šťávy |
8 ks | bílků |
Na ozdobení: | |
100 g | kandovaného ovoce |
strouhaná pomerančová kůra | |
kakao |
Postup:
1. Vychlazený tuk nakrájíme na kousky, přidáme žloutky, moučkový cukr, prosátou hladkou mouku, ochutíme několika kapkami citronového i vanilkového aroma, pak promícháme a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout
2. Kousky těsta namačkáme do tukem vymazaných formiček ve tvaru košíčků, naskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut, ještě teplé vyklopíme a necháme vychladnout
3. Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do polotuha, potom vyndáme z lázně, přidáme med, pomerančovou šťávu a dále šleháme do tuha
4. Pomocí sáčku s hladkou trubičkou naplníme upečené košíčky, ozdobíme na menší kousky nakrájeným kandovaným ovocem, na jemno strouhanou pomerančovou kůrou a posypeme kakaem.