REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné krůtí řízky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené krůtí kapsy plněné uzeným masem a sýrem.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
100 gtučnějšího moravského uzeného masa
60 gplátků tvrdého sýra
20 gmásla
2 lžíceoleje
1 lžičkahladké mouky
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné krůtí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, zlehka rozklepeme do šířky a osolíme
2. Poklademe plátky sýra i uzeného masa, přeložíme je v půli, okraje masa sklepneme paličkou na maso a sepneme jehlami na závitky
3. Naplněné řízky na povrchu osolíme, poprášíme moukou, zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a přeložíme na talíře
4. Do pánvičky přidáme máslo, 5 lžic vody, za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu a houstnoucí šťávu nalijeme na řízky a hned podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy