Vánoční cukroví.
Ingredience:
5 ks | bílků |
200 g | pískového cukru |
80 g | práškového cukru |
1 dl | vody |
tuk na vymazání plechu | |
Krém: | |
150 g | ořechů (směsi) |
125 g | másla |
1 ks | balíček vanilkového cukru |
pomerančový likér |
Postup:
1. Bílky vyšleháme na tuhý sníh (ve vodní lázni)
2. Pískový cukr spolu s vodou svaříme až na silnou nit (když cukr stiskneme mezi prsty, utvoří silnou nit)
3. Poté svařený cukr zašleháme do sněhu z bílků a to až do zchladnutí
4. Vmícháme práškový cukr 5. Směs naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme na tukem vytřený plech hubinky
6. Ve středně vyhřáté troubě(180 °C) zvolna upečeme
7. Do vychladlých hubinek ve spodní části uděláme malý otvor, který naplníme krémemKrém: Máslo, vanilkový cukr, pomerančový likér a na jemno nastrouhané ořechy důkladně našleháme do zhoustnutí.