REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné chilli papričky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené chilli papričky naplněné fetou, ančovičkami a kapary, zakápnuté ochuceným octem, zalité olejem.


Ingredience:
1 kgchilli papriček (feferonek)
150 gsýra feta
50 mlvinného octa
3 ksstroužků česneku
1 ksskleničky kaparů
1 ksskleničky ančoviček
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Chilli papričky omyjeme, odřízneme vršky, vydlabeme semena, propláchneme vodou a necháme okapat, dáme do zapékací misky, zalijeme olejem tak, aby byly zakryté, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15 minut, po vychladnutí slijeme a olej si uschováme
2. Oloupané stroužky česneku i feta sýr nakrájíme na tenké plátky, ančovičky na kousky a kapary propláchneme
3. Vychladlé papričky plníme nakrájenou fetou, ančovičkami a kapary, naplněné zakápneme octem prošlehaným s trochou soli a čerstvě umletým pepřem
4. Potom papričky přendáme do skleniček, zalijeme olejem z pečených papriček, zavíčkujeme, dáme do ledničky, kde vydrží několik měsíců.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy