REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce plněná směsí z Lučiny, másla, hořčice, zdobená kolečky čabajky, sýru a okurkou.


Ingredience:
Rozpis pro 4 porce:
4 ksvajec
4 kscherry rajčátek
8 kskoleček čabajky
8 kskoleček okurky
200 gsmetanové Lučiny
1 lžičkahořčice
1 lžícemásla
mletá sladká paprika
pažitka (řeřicha)
mletý pepř
tvrdý sýr
sůl

Postup:

1. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme je, podélně rozkrojíme a vyndáme žloutky
2. Bílky malinko podřízneme, aby stály a položíme je na tác
3. V misce utřeme natvrdo vařené žloutky, rozměklé máslo, smetanovou Lučinu, hořčici, sůl a mletý pepř
4. Krém dáme do sáčku s větší ozdobnou hubičkou a naplníme jím půlky bílků
5. Ozdobíme půlkami cherry rajčátek, kolečky čabajky, okurkou a malými kostkami sýru (nebo jinými pochutinami)
6. Posypeme mletým pepřem, sladkou paprikou a nasekanou pažitkou (řeřichou).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy