Plát masa naplněný náplní ze žampionové směsi, papriky, okurky a párku, stočený do rolády a v remosce upečený doměkka.
Ingredience:
800 g | hovězího zadního masa |
2 lžíce | oleje + na potření |
1 ks | cibule |
1 ks | snítky petržele |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
vývar nebo voda | |
sůl | |
Na náplň: | |
2 lžíce | hořčice |
7 ks | žampionů |
3 ks | vajec |
1 ks | červené papriky |
1 ks | párku |
1 ks | silnějšího plátku slaniny |
1 ks | sterilované okurky |
sůl |
Postup:
1. Očištěné hovězí maso rozřízneme na plát, zlehka naklepeme, potřeme olejem, proložíme oloupanou na kolečka nakrájenou cibulí a snítkou petržele, svineme jej a necháme v chladu alespoň 30 minut uležet
2. Mezitím si připravíme náplň; v pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme očištěné na plátky nakrájené žampiony a podusíme, pak přilijeme rozšlehaná vajíčka, osolíme a usmažíme
3. Potom plát masa potřeme hořčicí, na maso narovnáme žampionovou směs, posypeme očištěnou na kostičky nakrájenou paprikou i okurkou a doprostřed náplně položíme párek, svineme a převážeme pevně nití
4. Roládu osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v remosce na rozpáleném oleji, ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a pečeme doměkka, podle potřeby za občasného podlévání
5. Z upečené rolády odstraníme niť, nakrájíme na plátky a servírujeme s vařenými bramborami nebo hranolky.