REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plátek kuřecích prsou se šunkou, broskví a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepaná kuřecí prsa, zprudka orestovaná na pánvi, pak zapečená pod poklicí obložená šunkou, broskví a tvrdým sýrem, servírovaná podlitá omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gprsních řízků z kuřete
4 kspůlek kompotových broskví
4 kstenkých plátků šunky
4 ksplátků tvrdého sýru
1 lžícevegety
1 lžícevývaru v prášku
1 lžičkasteakového koření
voda na podlití
hladká mouka nebo Solamyl na zahuštění omáčky
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, okořeníme vegetou a steakovým kořením 2. Zprudka plátky orestujeme na pánvi horkém oleji (2 minuty z každé strany) 3. Maso mírně podlijeme vodou, dochutíme vývarem v prášku a necháme chvíli podusit zaklopené poklicí
4. Plátky kuřecích řízků vytáhneme a uchováme v teple
5. Omáčku případně ještě dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
6. Maso vrátíme zpět do pánve, na jednotlivé porce dáme po plátku šunky, po půlce kompotové broskve (můžeme ji naříznout), obojí přikryjeme plátkem tvrdého sýru a zaklopené necháme chvíli prohřát, až sýr mírně povolí
7. Maso podáváme s přílohou, mírně přelité omáčkou z výpeku.

Doporučení:

Plátky masa obložené šunkou, broskví a sýrem můžeme také zapéci v mikrovlnce.

Poznámka:

Omáčku můžeme také dochutit dvěma lžícemi nálevu z broskví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy