Naklepaná kuřecí prsa, zprudka orestovaná na pánvi, pak zapečená pod poklicí obložená šunkou, broskví a tvrdým sýrem, servírovaná podlitá omáčkou připravenou z výpeku.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
600 g | prsních řízků z kuřete |
4 ks | půlek kompotových broskví |
4 ks | tenkých plátků šunky |
4 ks | plátků tvrdého sýru |
1 lžíce | vegety |
1 lžíce | vývaru v prášku |
1 lžička | steakového koření |
voda na podlití | |
hladká mouka nebo Solamyl na zahuštění omáčky | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, okořeníme vegetou a steakovým kořením 2. Zprudka plátky orestujeme na pánvi horkém oleji (2 minuty z každé strany) 3. Maso mírně podlijeme vodou, dochutíme vývarem v prášku a necháme chvíli podusit zaklopené poklicí
4. Plátky kuřecích řízků vytáhneme a uchováme v teple
5. Omáčku případně ještě dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
6. Maso vrátíme zpět do pánve, na jednotlivé porce dáme po plátku šunky, po půlce kompotové broskve (můžeme ji naříznout), obojí přikryjeme plátkem tvrdého sýru a zaklopené necháme chvíli prohřát, až sýr mírně povolí
7. Maso podáváme s přílohou, mírně přelité omáčkou z výpeku.
Plátky masa obložené šunkou, broskví a sýrem můžeme také zapéci v mikrovlnce.
Poznámka:Omáčku můžeme také dochutit dvěma lžícemi nálevu z broskví.