REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Placka jabka placka, aneb recept podle naší sestřenky Romany

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablečné řezy poskládané ze dvou placek z lineckého těsta a jablečné náplně.


Ingredience:
Na těsto:
600 gpolohrubé mouky
200 gcukru
150 gtuku
3 ksvejce
4 lžícemléka
1 sáčekprášek do pečiva
Na náplň:
asi 750 gjablek
cukr na doslazení (monžství dle sladkosti jablek)
rozinky
skořice
Ostatní:
tuk na vymazání plechu, mouka na pracovní plochu, hrst strouhanky, cukr na posypání

Postup:
  1. Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a vypracujeme těsto, necháme v lednici chvíli odležet
  2. Oloupeme jablka, zbavíme je jadřinců, pak rozkrájíme nebo nastrouháme
  3. Jablka dosladíme cukrem, ochutíme skořicí, přidáme rozinky
  4. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, na pomoučené pracovní ploše vyválíme první na placku o velikosti plechu
  5. První placku přendáme na tukem vymazaný plech, prsty zvedneme mírně do krajů, aby nám nevytekla náplň, posypeme strouhankou
  6. Jablečnou náplň rozprostřeme na připravenou plecku
  7. Vyválíme druhou placku, tou přikryjeme jablka vyskládaná na plechu, jemně přitiskneme, propícháme vidličkou
  8. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C tak 30-40 minut, do zrůžovění
  9. Podáváme nejlépe až druhý den, kdy moučník pěkně zvláční, rozkrájené na jednotlivé řezy a posypané moučkovým cukrem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy