REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Placičky s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky z vařených brambor, ořechů, slunečnicových semínek a mouky usmažené dozlatova, podávané doplněné třešňovou omáčkou, ozdobené zakysanou smetanou.


Ingredience:
300 gve slupce vařených brambor
80 gpolohrubé mouky
60 gvlašských ořechů
50gslunečnicových semínek
špetka soli
olej na opečení
zakysaná smetana na ozdobení
Na omáčku:
500 gtřešní
120 gcukru
1 lžícetřešňové pálenky nebo likéru
šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Připravíme si omáčku; omyté, vypeckované třešně povaříme za stálého míchání v kastrolku s cukrem i citronovou šťávou, dokud omáčka nezačne houstnout a tuhnout, pak ji odstavíme z tepla, dochutíme pálenkou nebo likérem a za občasného promíchání ji necháme zchladnout
2. Mezitím z jemně nastrouhaných oloupaných brambor, na jemno nasekaných ořechů, slunečnicových semínek, polohrubé mouky a špetky soli vypracujeme tužší těsto
2. V dlaních z těsta utvoříme placičky a usmažíme je v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova
3. Teplé placičky na talířích doplníme třešňovou omáčkou, každou porci ozdobíme kopečkem smetany a ihned podáváme.

Doporučení:

Když slunečnicová semínka předem opražíme, budou placičky ještě křupavější.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy