Nakynuté těsto na pizzu roztažené na plechu, ozdobené plátky sušené uzeniny, salámu, kolečky rajčat a oliv, posypané nastrouhaným parmazánem a upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
500 g | polohrubé mouky |
5-6 lžic | oleje |
1 ks | kostky droždí |
1/4 l | vlažné vody |
špetka soli | |
Na potírání: | |
200 g | rajčatového pyré |
4-5 lžic | krystalového cukru |
1 lžíce | oregana |
1-2 ks | snítky tymiánu |
1 ks | velkého česneku |
pepřové koření | |
Na dohotovení: | |
100 g | sušené uzené šunky |
100 g | malých rajčátek |
80 g | tvrdého salámu |
80 g | oliv |
30-50 g | strouhaného parmazánu |
30 g | sušených, nakládaných rajčat |
Postup:
1. Do mísy vsypeme polohrubou mouku se špetkou soli, ohřejeme 1/4 l vody, ve které rozpustíme droždí, nejlépe hnětačem zpracujeme mouku, kvasnicovou vodu a olej na hladké těsto
2. Těsto necháme kynout na teplém místě přibližně 20 minut
3. Připravíme si potírání na pizzu; pyré nalijeme do misky, přidáme koření, bylinky, rozdrcený stroužek česneku a cukr, vše promícháme a uchováme na později
4. Těsto ještě jednou prohněteme a roztáhneme ho na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
6. Povrch těsta potřeme potíráním z rajčatového pyré a obložíme plátky šunky, kolečky salámu, olivami, rajčátky a nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C 20-30 minut, v závislosti na typu trouby.