Slaní šneci připravení z listového těsta potřeného zredukovanou omáčkou Dolmio Bolognese, posypaného hrudkami ricotty a obložené plátky slaniny, ve tvaru šneků upečení v troubě dozlatova.
Ingredience:
500 g | listového těsta |
250 g | omáčky Dolmio Bolognese |
150 g | plátkové slaniny (asi 10 plátků) |
125 g | ricotty |
1 lžička | sezamu na ozdobu |
50 ml | červeného vína |
vejce na potření | |
sůl | |
papír na pečení a mouka na pomoučení pracovní plochy |
Postup:
1. Omáčku Dolmio s vínem přivedeme k varu a povaříme ji do mírného zhoustnutí, necháme vychladnout
2. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše do obdélníku o síle 0,5-1 cm
3. Těsto potřeme omáčkou, posypeme hrudkami ricotty a poklademe plátky slaniny
4. Srolujeme do tvaru závinu, potřeme rozšlehaným vejcem, posypte sezamem a případně i hrubozrnnou solí, uložíme na prkýnku do mrazáku na 30 minut, aby se pak těsto lépe krájelo
5. Nohavici slaného štrúdlu nakrájíme šikmo na plátky silné 1,5 cm, šneky klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 15-20 minut dozlatova.