REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza šneci s červeným vínem, ricottou a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaní šneci připravení z listového těsta potřeného zredukovanou omáčkou Dolmio Bolognese, posypaného hrudkami ricotty a obložené plátky slaniny, ve tvaru šneků upečení v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
250 gomáčky Dolmio Bolognese
150 gplátkové slaniny (asi 10 plátků)
125 gricotty
1 lžičkasezamu na ozdobu
50 mlčerveného vína
vejce na potření
sůl
papír na pečení a mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:

1. Omáčku Dolmio s vínem přivedeme k varu a povaříme ji do mírného zhoustnutí, necháme vychladnout
2. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše do obdélníku o síle 0,5-1 cm
3. Těsto potřeme omáčkou, posypeme hrudkami ricotty a poklademe plátky slaniny
4. Srolujeme do tvaru závinu, potřeme rozšlehaným vejcem, posypte sezamem a případně i hrubozrnnou solí, uložíme na prkýnku do mrazáku na 30 minut, aby se pak těsto lépe krájelo
5. Nohavici slaného štrúdlu nakrájíme šikmo na plátky silné 1,5 cm, šneky klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 15-20 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy