REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza s houbami a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pizza z kynutého těsta potřená rajčatovou směsí, pokladená slaninou, houbami a rajčaty, posypaná strouhaným sýrem, upečená dozlatova.


Ingredience:
300 gstrouhaného sýra
200 gplátkové slaniny
4 ksžampionů
1 ksvelkého rajčete
Na rajčatovou směs:
1 kskonzervy loupaných rajčat
1 ksstroužku česneku
oregano
sůl
Na těsto:
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkacukru
250 mlvody
500 ghladké mouky
20 gdroždí
sůl

Postup:

1. Do trochy vlažné vody s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek
2. Do hladké mouky promíchané se solí přilijeme zbytek vody, olej, přidáme kvásek a zaděláme hladké těsto, které necháme 2 hodiny kynout
3. Rajčata rozmixujeme i se šťávou, přidáme oloupaný na plátky nakrájený stroužek česneku, sůl, oregano a necháme asi 5 minut povařit
4. Sýr nastrouháme na jemno, očištěné houby nakrájíme na plátky a omytá rajčata rozkrájíme také na plátky
5. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 bochánky, ty rozválíme na placku, každou placku potřeme několika lžícemi rajčatové směsi, posypeme částí strouhaného sýra, ozdobíme plátky slaniny, hub, rajčat a posypeme zbylým strouhaným sýrem
6. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (10 minut).

Doporučení:

Místo slaniny můžeme použít šunku a hotovou pizzu posypat hoblinami parmazánu a čerstvou rukolou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy