Pizza z kynutého těsta potřená rajčatovou směsí, pokladená slaninou, houbami a rajčaty, posypaná strouhaným sýrem, upečená dozlatova.
Ingredience:
300 g | strouhaného sýra |
200 g | plátkové slaniny |
4 ks | žampionů |
1 ks | velkého rajčete |
Na rajčatovou směs: | |
1 ks | konzervy loupaných rajčat |
1 ks | stroužku česneku |
oregano | |
sůl | |
Na těsto: | |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | cukru |
250 ml | vody |
500 g | hladké mouky |
20 g | droždí |
sůl |
Postup:
1. Do trochy vlažné vody s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek
2. Do hladké mouky promíchané se solí přilijeme zbytek vody, olej, přidáme kvásek a zaděláme hladké těsto, které necháme 2 hodiny kynout
3. Rajčata rozmixujeme i se šťávou, přidáme oloupaný na plátky nakrájený stroužek česneku, sůl, oregano a necháme asi 5 minut povařit
4. Sýr nastrouháme na jemno, očištěné houby nakrájíme na plátky a omytá rajčata rozkrájíme také na plátky
5. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 bochánky, ty rozválíme na placku, každou placku potřeme několika lžícemi rajčatové směsi, posypeme částí strouhaného sýra, ozdobíme plátky slaniny, hub, rajčat a posypeme zbylým strouhaným sýrem
6. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (10 minut).
Místo slaniny můžeme použít šunku a hotovou pizzu posypat hoblinami parmazánu a čerstvou rukolou.